SIMPLEBET

Μέρκελ: Δεν ξέρω από ελληνική μυθολογία

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015



Σκληρή μεν αλλά με εξαιρετικά προσεκτική διατύπωση, η Άνγκελα Μέρκελ έστειλε από το Παρίσι μήνυμα στην Αθήνα πως όσα έχει κάνει μέχρι τώρα, δεν της αρκούν και θέλει περισσότερα για να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία των δυο πλευρών. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι ενόψει της Συνόδου της G7 στο Βερολίνο, αλλά στο... μενού τους και μάλιστα πρώτο πιάτο, ήταν η Ελλάδα και το αποψινό Eurogroup, όπου θα συζητηθεί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

 Η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε βελτιώσεις στην ελληνική πρόταση για να μπορέσει αυτή να περάσει από τη γερμανική Βουλή που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. «Χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων. Φαντάζομαι ότι θα είναι εντατικές οι διεργασίες στο Eurogroup σήμερα», είπε αλλά τόνισε πως δεν θέλει να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Σόιμπλε περί Δούρειου Ίππου, η Μέρκελ πήρε σαφείς αποστάσεις και θέλησε να είναι πολύ προσεκτική στις δηλώσεις της. «Δεν ξέρω πολλά από την ελληνική μυθολογία» είπε. 

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις. Ζήτησε να γίνουν σεβαστές τόσο οι συμφωνίες για μεταρρυθμίσεις αλλά και το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. 

Ολάντ και Μέρκελ ρωτήθηκαν και για το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ επεξεργάζεται ήδη σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. 

« Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης. Δεν γνωρίζω κανένα σενάριο που να μιλά για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε πως «τα προγράμματα έχουν στόχο να μείνει στην ευρωζώνη η Ελλάδα. Έχει γίνει πρόοδος, μένουν πράγματα για να επιτευχθούν». 

newsit.gr


Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah