SIMPLEBET

Παράθυρο συμφωνίας ανοίγει τώρα η Γερμανία

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015



Μετά τον σάλο που επικράτησε από το αιφνιδιαστικό «nein» του υπουργού Οικονομικών στο ελληνικό αίτημα για παράταση, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν έντονη βάζοντας τον κ. Σόιμπλε στο κάδρο των ευθυνών, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε από δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν είναι ο μόνος που έχει αποφασίσει να τηρήσει σκληρή στάση.

Την ίδια ώρα η τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ φέρεται να κατεύνασε ελαφρώς τα πνεύματα, παρά το γεγονός ότι πληροφορίες από το EuroWorking Group, κάνουν λόγο για ακραία στάση των Γερμανών.

Το Bloomberg μιλάει για «παράθυρο» συμφωνίας

Ωστόσο, αργά το απόγευμα της Πέμπτης ήρθε ένα δημοσίευμα από το πρακτορείο Bloomberg που κάνει λόγο για παράθυρο συμφωνίας από την πλευρά της Γερμανίας.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο Γερμανό αξιωματούχο, κάνει λόγο για αλλαγή στάσης της γερμανικής πλευράς.

Η Γερμανία, όπως αναφέρει το Bloomberg, θεωρεί πως η πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα στις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης μπορεί να αποτελέσει μια βάση για διαπραγματεύσεις και δεν κρίνει απαραίτητα αναγκαίο να υποβληθεί νέο προσχέδιο από την Ελλάδα.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ iefimerida.gr



Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah