SIMPLEBET

Πώς τα emoticons φουσκώνουν τους λογαριασμούς του κινητού

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015




Τι σχέση μπορεί να έχουν τα γνωστά σε όλους τους emoticons με τον λογαριασμό του κινητού; Όπως αποκαλύπτει το BBC, η σχέση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... αναλογική.



Σύμφωνα με το BBC, αλλά και με τη σελίδα Money Saving Expert για θέματα καταναλωτή, υπάρχουν στη Βρετανία και σε άλλες χώρες αλλεπάλληλες καταγγελίες καταναλωτών για υπέρογκες χρεώσεις σε λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας και το πρόβλημα φαίνεται να σχετίζεται με τη χρήση των emoticons στα γραπτά μηνύματα (SMS).

Το πρόβλημα αφορά παλαιότερα μοντέλα κινητών, με κάποια μοντέλα Samsung και Apple να έχουν το μεγαλύτερο θέμα.

Η υπερβολική χρέωση έχει να κάνει με το πώς διαβάζουν ορισμένα λογισμικά τα emoticons. Ορισμένες παλαιότερες συσκευές μετατρέπουν αυτόματα το κείμενο που περιέχει emoticons σε MMS (multimedia service), που έχει άλλη χρέωση ή δεν περιλαμβάνεται σε πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας και μηνυμάτων.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν:

Οι πελάτες να επικοινωνούν με τον πάροχό τους για να ενημερώνονται σχετικά με το τι ισχύει για κάθε εταιρεία, αλλά και για το μοντέλο του κινητού τους.
Να προσέχουν αν το κινητό τούς ειδοποιεί ότι το SMS μετετράπη σε MMS.
Να αποφεύγουν τη χρήση emoticons, τουλάχιστον μέχρι να ενημερωθούν για το τι ισχύει.
Να χρησιμοποιούν, όσο μπορούν, υπηρεσίες δωρεάν ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου, όπως το iMessage, το WhatsApp ή το Viber, ειδικά για SMS μεγαλύτερης έκτασης.


Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah