SIMPLEBET

Δύσκολη μέρα στη δουλειά; Πώς να χαλαρώσετε με 5 απλούς τρόπους

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Δύσκολη μέρα στη δουλειά; Πώς να χαλαρώσετε με 5 απλούς τρόπους



ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟ BONUS - STOIXIMAN No1 ETAIΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔA


Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, περνάμε μία ανυπόφορη και εξοντωτική ημέρα στη δουλειά. Αντικρουόμενες προτεραιότητες ή πολλά πράγματα που πηγαίνουν στραβά μάς φτάνουν συχνά στα όρια μας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να επανέλθετε και να ανακτήσετε την ενέργεια σας, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Ο επιχειρηματικός αναλυτής και σύμβουλος Μπεν Μπρουμ, προτείνει 5 απλές ιδέες για να συνέλθετε από μία δύσκολη μέρα στο γραφείο.

1. Ξαπλώστε χωρίς να κάνετε τίποτα
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακάμψετε μετά τη δουλειά, είναι απλά να ξαπλώσετε. Αυτό σας βοηθά να αισθανθείτε χαλαροί και δίνει τόσο το μυαλό όσο και στο σώμα μια τόσο αναγκαία ξεκούραση από την δύσκολη ημέρα. Ξαπλώστε στο κρεβάτι ή στον καναπέ. Κλείστε τα μάτια μην κάνετε τίποτα. Μην ξαπλώνετε για να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να παίξετε με το τηλέφωνό σας, καθώς αυτό δεν σας ξεκουράζει πραγματικά. Μην κοιτάτε γύρω από το δωμάτιο και μην παρατηρείτε τι χρειάζεται ξεσκόνισμα, καθώς αυτό θα σας αποσπάσει την προσοχή. Είναι κάτι σαν διαλογισμός, αλλά δεν χρειάζεται τόση προσπάθεια. Λίγα λεπτά (10 ή 15) είναι αρκετά. Εάν επίσης θέλετε να πάρετε έναν υπνάκο, φροντίστε να μη διαρκέσει παραπάνω από 20', γιατί θα διαταράξει το φυσικό κύκλο του ύπνου σας.

2. Ασκηση και εκτόνωση
Ένας άλλος τρόπος για να αισθανθείτε καλά μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά είναι να εκτονωθείτε. Το τρέξιμο είναι ιδανική άσκηση για να μειωθεί το άγχος στην εργασία. Δεν χρειάζεται να πάτε για τρέξιμο , αν δεν σας αρέσει να τρέχετε. Εναλλακτικά δοκιμάστε το ποδήλατο, το γυμναστήριο, ένα σπορ, ή ακόμα και γιόγκα ή πιλάτες. Οποιοδήποτε είδος άσκησης θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά .

3. Κάντε ένα ντους
Ένας πολύ καλός τρόπος για να νιώσετε ανανεωμένοι είναι να κάνετε ένα ντους. Ξαπλώστε στην μπανιέρα με ζεστό νερό και χαλαρώστε για 20 λεπτά. Αυτό είναι παρόμοιο με το να ξαπλώνετε στο κρεβάτι για λίγο όπως προαναφέραμε, καθώς μπορεί να σας χαλαρώσει και να σας κάνει να αισθάνεστε ζεστοί ταυτόχρονα.
Αν δεν έχετε μπανιέρα , ή δεν θέλετε να κάνετε μπάνιο κάντε ένα απλό ντους και θα νιώσετε φρέσκοι και καθαροί.

4. Φορέστε άνετα ρούχα
Είναι φυσιολογικό να αλλάξετε τα ρούχα εργασίας , όταν γυρνάτε σπίτι. Μία φόρμα ή πυτζάμα θα σας κάνει να νιώσετε πολύ πιο χαλαρά.

5 . Κάνετε κάτι που σας αρέσει
Μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο θα πρέπει να πάρετε κάποιο χρόνο για να κάνετε κάτι που θέλετε να κάνετε. Ακούστε μουσική, δείτε μία ταινία ζωγραφίστε, μαγειρέψτε, παίξτε κιθάρα. Οτιδήποτε σας αρέσει και σας φτιάχνει τη διάθεση είναι αρκετό.




Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah