ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟ BONUS - STOIXIMAN No1 ETAIΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔA
live ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΠΠOΛΩΝ ΣΜ / ΑΘΛ ΜΙΛΜΠΑΟ - ΧΕΤΑΦΕ
Περίπου 28χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ (26 Απριλίου του 1986), στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης, ο φωτογράφος Gerd Ludwig καταγράφει με τη μηχανή του τα φαντάσματα που άφησε πίσω της το μέγιστο αυτό ατύχημα.
Διατάραξε σοβαρότατα τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στις γύρω περιοχές και είχε σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία. Από το ατύχημα πέθαναν επιτόπου δυο από τους εργάτες του σταθμού ενώ μέσα σε τέσσερις μήνες, από τη ραδιενέργεια και από εγκαύματα λόγω της θερμότητας, πέθαναν 28 πυροσβέστες που έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος και διαπιστώθηκαν 19 επιπλέον θάνατοι ως το 2004.
Μετά την καταστροφή, εφαρμόστηκε η απαγορευμένη ζώνη προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος του τοπικού πληθυσμού στην μολυσμένη περιοχή. Ωστόσο, όπως κατέγραψε ο φωτογράφος παρά την επικινδυνότητα, αρκετοί είναι αυτοί που εξακολουθούν και ζουν στην πόλη-φάντασμα.
Ρώσοι επιστήμονες που δεν πέθαναν στο Τσέρνομπιλ φτιάχνουν ναό του Απόλλωνα στη Γαύδο
Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που μία ομάδα Σοβιετικών επιστημόνων (ένας από τους οποίους εργαζόταν στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ) εγκαταστάθηκαν στη Γαύδο, για να αναζητήσουν εκεί, στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, το νόημα της ζωής μέσω της φιλοσοφίας και ενός κοινοβιακού τρόπου ζωής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου