SIMPLEBET

Οι 10 πιο λανθασμένες προβλέψεις στην Ιστορία της Ανθρωπότητας

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

steve-jobs_iphone

STOIXIMAN No1 ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 



Πολλοί άνθρωποι στο πέρασμα των χρόνων τόλμησαν να κάνουν προβλέψεις για το μέλλον. Κάποιες ήταν πολύ εύστοχες, ενώ κάποιες άλλες αποδείχτηκαν τρομερά λανθασμένες.


Καθώς κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στο λάθος, στο κείμενο που ακολουθεί θα δούμε μεγάλα ονόματα να προβλέπουν αποτελέσματα και να προδιαγράφουν το μέλλον διάφορων ανακαλύψεων ή εγχειρημάτων με τέτοιο τρόπο που μας προκαλεί  τουλάχιστον απορία. Απολαύστε λαμπρές προσωπικότητες της επιστήμης (Einstein, Kelvin), τεράστια ειδησεογραφικά πρακτορεία (New York Times, USA Today) και άλλες αυθεντίες στον τομέα τους, στις λιγοστές «γκάφες» που μας άφησαν για να σχολιάσουμε!

Ένας διαστημικός πύραυλος δεν θα καταφέρει ποτέ να ξεφύγει από την Γήινη Ατμόσφαιρα.
Τον Ιανουάριο του 1920 οι New York Times δημοσίευσαν σε άρθρο τους ότι ήταν άσκοπες οι έρευνες και τα χρήματα που δαπανιόντουσαν για τα διαστημικά προγράμματα.  Έκτοτε 135 αποστολές (επανδρωμένες και μη) έχουν διαφύγει της Γήινης Ατμόσφαιρας εκ των οποίων 2 έχουν αποτύχει.

Το να τοποθετήσεις έναν άνδρα μέσα σε ένα πολύ-επίπεδο διαστημικό πύραυλο και να τον στείλεις στο βαρυτικό πεδίο της Σελήνης όπου θα κάνει επιστημονικές παρατηρήσεις, θα προσσεληνωθεί ζωντανός και θα επιστρέψει στην Γη με ασφάλεια θα μπορούσε να είναι ένα όνειρο του Ιουλίου Βερν. Είμαι βέβαιος ότι ένα τέτοιο ταξίδι σχεδιασμένο από τον Άνθρωπο δεν θα συμβεί ποτέ ανεξάρτητα όλων των μελλοντικών πλεονεκτημάτων.
Αυτή ήταν η δήλωση του εφευρέτη Lee De Forest στην Associated Press  τον Φεβρουάριο του 1957. Προς μεγάλη του έκπληξη τον Ιούλιο του 1969 είδε τους Neil Armstrong, Michael Collins και Buzz Aldrin να πραγματοποιούν με την αποστολή Apollo 11 ότι ακριβώς είχε αποκλείσει.

Ένας υπολογιστής σαν τον ENIAC αποτελείται από 18.000 λυχνίες και ζυγίζει 30 τόνους. Υπολογίζω ότι στο μέλλον οι υπολογιστές θα αποτελούνται από 1000 λυχνίες και θα ζυγίζουν μόλις 1,5 τόνους.
Αυτή ήταν η πρόβλεψη του Andrew Hamilton αντιπροέδρου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το 1949 δημοσιευμένη στο περιοδικό Popular Mechanics. Ένας υπολογιστής σήμερα όχι μόνο δεν αποτελείται από λυχνίες αλλά ζυγίζει λιγότερο από 3 κιλά.

Δεν υπάρχει λόγος κάποιος άνθρωπος να έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή για οικιακή χρήση.
Αυτό υποστήριξε ο Ken Olson – πρόεδρος και ιδρυτής της “Digital Equipment Corporation”  σε ομιλία του το 1977 στο παγκόσμιο συνέδριο “Future Society”. Στην πραγματικότητα to 70% των Αμερικάνικών νοικοκυριών έχει στην κατοχή του έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ αντιστοιχούν 1,7 υπολογιστές για κάθε Αμερικανό πολίτη.

Οι νοήμονες άνθρωποι γνωρίζουν ότι  είναι αδύνατον να μεταφερθεί η ανθρώπινη φωνή μέσω καλωδίων όπως γίνεται με τον κώδικα Morse.
Αυτό υποστήριξε σε άρθρο της η Boston News το 1865. O Alexander Graham Bell κατοχυρώνει το 1876 από το Αμερικάνικο γραφείο ευρεσιτεχνιών μία εφεύρεση που θα άλλαζε τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας. Από τότε το τηλέφωνο είναι ο νούμερο ένα τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

Οι ακτίνες Χ πρόκειται να αποδειχθούν απάτη.
Τάδε έφη ο Βαρώνος Κέλβιν (William Thomson πραγματικό όνομα), πρόεδρος της βασιλικής επιστημονικής κοινότητας, και μεγάλος φυσικός που χάρισε το όνομα του στην κλίμακα Kelvin(μέτρηση θερμοκρασίας στο διεθνές σύστημα μονάδων).

Την παραπάνω πρόβλεψη διατύπωσε μπροστά στο Βασιλικό συμβούλιο της Αγγλίας το 1883. Σήμερα η ακτίνες Χ χρησιμοποιούνται ευρέως σε ανιχνευτές, στην ιατρική, την αστρονομία και σε πλήθος άλλων εφαρμογών.

Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η πυρηνική ενέργεια είναι εκμεταλλεύσιμη. Αυτό θα σήμαινε ότι ένα άτομο πρέπει να διασπαστεί.
Η συγκεκριμένη άποψη προέρχεται από τον άνθρωπο όπου ο ίδιος την κατέρριψε.  Ο Albert Einstein το 1932 δεν πίστευε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την πυρηνική ενέργεια. Λίγα χρόνια αργότερα παρέδιδε τις εργασίες του στον Robert Oppenheimer για να δημιουργήσουν από κοινού την πρώτη ατομική βόμβα με την κωδική ονομασία “Manhattan Project”. Σήμερα οι επιστήμονες την έχουν δαμάσει πλήρως χρησιμοποιώντας πυρηνικούς αντιδραστήρες σε εργοστάσια, υποβρύχια και γεννήτριες υψηλής ενεργειακής κλάσης.

Αν υπάρχει πιθανότητα το υπερβολικό κάπνισμα να προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα, φαίνεται να είναι ελάχιστη.
Πόσο λάθος θα μπορούσε να είχε προβλέψει ο καθηγητής W. C. Heuper, πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου για τον Καρκίνο το 1954.  Σήμερα ο Καρκίνος των πνευμόνων που οφείλεται στο κάπνισμα, αποτελεί το 25% όλων των καρκινικών κρουσμάτων. Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Cancer Facts & Figures μόνο το 2014 θα πεθάνουν 159.260 Αμερικανοί καπνιστές ενώ θα εμφανιστούν  224,210 νέα κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα οφειλόμενα στο τσιγάρο.

Όποιος ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο θα καταλάβει ότι είναι πλήρως αποτυχημένο.
Με αυτά τα λόγια καταδίκασε ο Henry Morton – πρώτος πρόεδρος του μεγαλύτερου τεχνολογικού ιδρύματος στις Η.Π.Α Stevens Institute of Technology την εφεύρεση του Thomas Edison που επρόκειτο να δώσει φως σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σημειώνουμε ότι η δομή του ηλεκτρικού λαμπτήρα έχει μείνει απαράλλακτη από το 1880 εώς και σήμερα.

Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το τηλέφωνο να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά.
Η συγκεκριμένη άποψη ανήκει στον Steve Ballmer συνιδιοκτήτη της Microsoft. O κύριος Ballmer εξέφρασε αυτή την άποψη στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Αμερικής USA Today και δυστυχώς δεν μπορεί να την πάρει πίσω. Ο λόγος για το πρώτο Iphone που κυκλοφόρησε από την Apple to 2007. Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας από το 2007 εώς και το 2013 έχουν πωληθεί περισσότερα από 500 εκατομμύρια Iphone παγκοσμίως.

Νίκος Α.


Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah