SIMPLEBET

Ρατσιστής γίνεσαι, δεν γεννιέσαι (vid)

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014






Τι είναι ο ρατσισμός; Από πού προκύπτει; Γιατί θεριεύει και γιατί απειλεί να «καταπιεί» την Ευρώπη; Κανένα παιδί δεν γεννιέται ρατσιστής πάντως. Αν έχετε αμφιβολίες, αυτό το video θα σας πείσει! Εμάς μας έκανε να νιώσουμε πιο... αισιόδοξοι!

«Αρνούμαι να δεχτώ την ιδέα ότι η ανθρωπότητα είναι τόσο τραγικά περιορισμένη στα μαύρα μεσάνυχτα του ρατσισμού και του πολέμου που η φωτεινή ημέρα της ειρήνης και της αδελφότητας δεν μπορεί να γίνει ποτέ πραγματικότητα» (Mάρτιν Λούθερ Κινγκ)

Ακολουθώντας το μήνυμα του Mάρτιν Λούθερ Κινγκ σχετικά με το ρατσισμό, πρέπει ως γονείς να μεταδώσουμε στα παιδιά μας το ίδιο μήνυμα σχετικά με το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα.



Δυστυχώς τα παιδιά από μικρή κιόλας ηλικία μπορεί να εκδηλώσουν ασυνείδητα «ρατσιστικές» συμπεριφορές, μόνο και μόνο επειδή παρατηρούν κάποιο από τα παιδιά να είναι διαφορετικό. Λειτουργούν ασυναίσθητα χωρίς να αντιλαμβάνονται. Για αυτό πρέπει οι γονείς να κουβεντιάζουν με τα παιδιά τους για να μην υπάρχει από πλευράς τους ο φόβος του διαφορετικού δίνοντας έμφαση στη φιλία και την ισότητα.
 Κείμενο: Ελεονώρα Κανάκη  

Πηγή : www.superdad.gr



Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah