Τι κάνει μία χώρα να ξεχωρίζει από μία άλλη; Η κουλτούρα, η θρησκεία, η πολιτική, η γεωγραφία και τα...επαγγέλματα.
Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται το site Quora, υπάρχουν ορισμένες πολύ “ιδιαίτερες” δουλειές, οι οποίες συναντώνται μόνο σε συγκεκριμένες χώρες. Για παράδειγμα, ο “τροχονόμος-ζέμπρα” συνίσταται σε αυτό ακριβώς που υποδηλώνει η λέξη. Ενας άνθρωπος, ντυμένος με κοστούμι ζέμπρας, διευθύνει την κυκλοφορία στο δρόμο. “Εάν παρκάρεις το αυτοκίνητο σου μπροστά σε διάβαση πεζών, η ζέμπρα αρχίζει το σόου. Κλαίει, ανεβαίνει στο καπό του αυτοκινήτου και στη συνέχεια σου βάζει αυτιά γαϊδάρου”, γράφει στο site ο Andrea Guzman.
Σε ορισμένα απομονωμένα μέρη του Βιετνάμ, η υπερχείλιση των ποταμών εμποδίζει τα παιδιά και τους δασκάλους να πάνε σχολείο. Στην περίπτωση αυτή, υπάρχει πάντα κάποιος “δυνατός άνθρωπος”, ο οποίος μεταφέρει τους μαθητές ή ακόμη και τους δασκάλους, μέσα σε πλαστικές σακούλες, στην απέναντι όχθη. με το αζημίωτο φυσικά.
Στην Τεχεράνη, όπου πρόσφατα άρχισε να εφαρμόζεται το- γνωστό σε μας- μέτρο “μονά-ζυγά” προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, πολλοί οδηγοί πληρώνουν κάποιους ανθρώπους για να περπατούν πίσω από το αυτοκίνητο, που κινείται σε απαγορευμένη περιοχή, προκειμένου οι κάμερες κυκλοφορίες να μην μπορούν να “συλλάβουν” τον αριθμό κυκλοφορίας του!
Στην Πολωνία, όπου οι ατελείωτες ουρές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας, μπορεί κανείς να νοικιάσει έναν επαγγελματία, που θα στηθεί στην ουρά για λογαριασμό του.
Στα απομονωμένα χωριά του Νεπάλ, το πανάρχαιο επάγγελμα κυνηγιού μελιού στις απόκρημνες πλαγιές, όπου οι άγριες μέλισσες έχουν τις φωλιές τους, εξακολουθεί να υφίσταται. Ως εκ τούτου, οι ντόπιοι κυνηγοί μελιού κρέμονται από λόφους, ύψους έως και 300 μέτρων, χρησιμοποιώντας σκάλες από μπαμπού και σκοινιά από κάνναβη για να συγκεντρώσουν το μέλι από τις κερήθρες.
Ενα άλλο ασυνήθιστο επάγγελμα, που ευδοκιμεί στο Ρατζαστάν της Ινδίας, είναι οι “επαγγελματίες μοιρολογήτρες”. Πρόκειται για γυναίκες, που προσλαμβάνει η οικογένεια του νεκρού, προκειμένου να θρηνήσουν τον νεκρό με άκρως επεισοδιακό τρόπο ώστε να δημιουργήσουν το ανάλογα φορτισμένο κλίμα και να παρασύρουν στην οδύνη και τους υπόλοιπους.
Στην Ιαπωνία, υπάρχει μία ταξιδιωτική υπηρεσία, η Unagi Travel, που αναλαμβάνει να μεταφέρει με κάθε φροντίδα τα...πάνινα ζωάκια σε οποιονδήποτε προορισμό θέλει ο κάτοχός τους, ο οποίος φυσικά δεν είναι υποχρεωμένος να τα ακολουθήσει.
Πηγή: newmoney.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου