SIMPLEBET

Δικαίωση για τους... καλοφαγάδες: Αλκοόλ και κρεατοφαγία βοηθούν την ανδρική γονιμότητα και τις επιδόσεις

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014



Ενας κλασικός μύθος που «βασανίζει» μεγάλο κομμάτι του ανδρικού πληθυσμού και κάνει τις γυναίκες να εκνευρίζονται φαίνεται πως καταρρίπτεται μερικώς. Το αλκοόλ και η κρεατοφαγία μπορούν τελικά να βοηθήσουν την ανδρική γονιμότητα, αλλά και τις επιδόσεις στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με νέα μελέτη μια μπίρα ή ένα ποτηράκι κρασί που και που μαζί με σωστές μερίδες κόκκινου κρέατος μπορούν να αποδειχθούν ωφέλιμες, αλλά, πάντα χρειάζεται και ένα μέτρο.

Στον αντίποδα ο καφές και άλλα συγγενή ροφήματα, σύμφωνα με τους ερευνητές, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στην ανδρική γονιμότητα.

Η έρευνα είχε ως αντικείμενο τις διάφορες συνήθειες των ανδρών ως παράγοντες που επηρεάζουν την γονιμότητα. Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ μελέτησε 753 άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 35 χρόνια και τους ρώτησε για τις συνήθειές τους αναφορικά με το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ.

Τα τρία τέταρτα από τους συμμετέχοντες (73%) δήλωσαν ότι έπιναν αλκοόλ, ενώ μόνο ένα 16% δήλωσε ότι καπνίζει. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι «πότες» ανέφεραν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία από τους υπόλοιπους ενώ εκείνοι που δεν έπιναν αλκοόλ κατέγραψαν σε μεγαλύτερο ποσοστό στυτικές δυσλειτουργίες και δυνατότητα να ολοκληρώσουν την ερωτική συνεύρεση.

Ενα ποσοστό 8,4% από τους καπνιστές έδειξαν σημαντική στυτική δυσλειτουργία και ελάχιστη ικανοποίηση από την σεξουαλική πράξη σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Επίσης, η ανάλυση των δεδομένων κατέγραψε ότι τα ζευγάρια όπου οι άνδρες καταναλώνουν καφεΐνη σε πολύ υψηλά επίπεδα (265 mg καφέ την ημέρα) είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης από τα ζευγάρια όπου ο άνδρας καταναλώνει τα επιτρεπτά επίπεδα καφεΐνη

Την ίδια στιγμή, ερευνητές της Ιατρικής Σχολής της Καλιφόρνια συμπεραίνουν σε έρευνά τους ότι οι χορτοφάγοι έχουν αισθητά πιο φτωχή συγκέντρωση σπέρματος από εκείνους που τρώνε κρέας.
iefimerida.gr




Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah