SIMPLEBET

«Δεν υπήρξε ποτέ ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» Ιστορικός τον θεωρεί «μυθικό πρόσωπο»

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014



Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Dailymail η ανακάλυψή του έγινε αφού δεν βρήκε καμία επαληθεύσιμη αναφορά για τον Ιησού από 126 συγγραφείς που έζησαν κατά τη «διάρκεια του Χριστού» από τον 1ο έως τον 3ο αιώνα.

Ο ίδιος  υποστηρίζει στο βιβλίο του «No Meek Messiah»  ότι πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα που εφευρέθηκε από τους οπαδούς του Χριστιανισμού προκειμένου να δημιουργήσουν μια εικόνα για να λατρεύουν.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από έναν αστικό μύθο ή καλύτερα της ερήμου», γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Πόλκοβιτς, υπάρχει μόνο μία αναφορά στον Ιησού στα γραπτά του 1ου-3ου  αυτή του Ρωμαίου ιστορικού Ιώσηπου Φλάβιου γραμμένη το 95, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι κατασκευασμένη. Ο ίδιος θεωρεί πως οι αναφορές στον Ιησού προστέθηκαν αργότερα από τους εκδότες και όχι από τον Ιώσηπο.

Οι απόψεις του δεν βρίσκουν σύμφωνους τους περισσότερους ιστορικούς που  πιστεύουν ότι ο Ιησούς ήταν υπαρκτό άτομο που που γεννήθηκε μεταξύ 7 έως 4 π.Χ και πέθανε μεταξύ του 30 και 36 μ.Χ.


Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah