SIMPLEBET

Σκουπίδια και άχρηστα πράγματα γίνονται έργα τέχνης [εικόνες+βίντεο]

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014


Η γκαλερί Woolff στο Λονδίνο, ενεργός υποστηρικτής αυτής της νέας τέχνης και τεχνικής, φιλοξένησε έργα καλλιτεχνών που ασχολούνται με αυτό το είδος.
Τα περισσότερα έργα χρειάστηκαν μήνες, ή ακόμα και χρόνια να ολοκληρωθούν. Η συλλογή και εύρεση υλικών γίνεται μια δια βίου εμμονή για τους καλλιτέχνες.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 επινοήθηκε ένας όρος, ‘Αργή Τέχνη’, ως αντίδραση στην γρήγορη, υψηλής ταχύτητας κουλτούρας. Ο όρος αυτός θεωρεί την τέχνη όχι μόνο ως επάγγελμα, αλλά ως λειτούργημα και ως μια συνεχή αφοσίωση στην πρακτική του καθ’ενός.





 Κάθε καλλιτέχνης εστιάζει και αφιερώνετε στην εργασία του. Για αυτούς η πρακτική της εξεύρεσης, επεξεργασίας και επιλογής υλικών και αντικειμένων που χρησιμοποιούν είναι συχνά τόσο ικανοποιητική και συναρπαστική όσο και η ολοκλήρωση του ίδιου του έργου.



 Ο χρόνος που απαιτείται για να δημιουργήσουν ένα έργο είναι η ίδια μια έκφραση αντίθεσης στον επιταχυνόμενο ρυθμό ζωής του 21ο αιώνα, όπου η γρήγορη και σύντομη επικοινωνία, οι συσκευές χειρός, και οι υπολογιστές μας οδηγούν στην ανάγκη να δράσουμε και να σκεφτούμε γρήγορα. Αυτά τα χειροποίητα έργα συλλογισμού και μηδαμινής τεχνολογίας συμβολίζουν την αντίθεση τους με μοναδικό τρόπο.

“… Μου αρέσει η ιδέα ότι κάποιος, κοιτάζοντας τα έργα μου μετά από πολλά χρόνια θα βλέπει με απορία τα αντικείμενα, που για μας είναι συνηθισμένα και κοινά, ενώ 100 χρόνια από τώρα θα φαίνονται αρχαϊκά, και θα σκεφτεί, -Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα σαν αυτό.- Τα έργα τέχνης είναι σαν μια χρονοκάπσουλα του πολιτισμού και του τρόπου ζωής, χρησιμοποιώντας μόνο τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.” ~ Zac Freeman



Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah