SIMPLEBET

Επέτειος με ξύλο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014



Παρά τα δρακόντεια μέτρα που είχαν ληφθεί, με την παρουσία 7.000 αστυνομικούς στους δρόμους της Αθήνας, η πορεία για το Πολυτεχνείο σημαδεύτηκε ξανά από επεισόδια. Συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα στα ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές την ώρα που ο κύριος όγκος της πορείας κατευθύνονταν στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε αργότερα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ χάος επικράτησε στα Εξάρχεια το βράδυ της Δευτέρας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από την αμερικανική πρεσβεία. Στην περιοχή κοντά στο  ξενοδοχείο Hilton, ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Μία νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι, πιθανότατα από γκλομπ άνδρα των ΜΑΤ. Η κοπέλα, με αίματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, εμφανώς σοκαρισμένη βρήκε προσωρινά καταφύγιο σε παρακείμενη καφετέρια, όπου έσπευσε ασθενοφόρο των ΕΚΑΒ για να την περιθάλψει και να της δώσει τις πρώτες βοήθειες. 
Δείτε το βίντεο 
O τελικός «απολογισμός» από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ήταν 73 προσαγωγές και δέκα συλλήψεις, από τις οποίες οι 16 προσαγωγές και οι επτά συλλήψεις στα Εξάρχεια, ενώ τραυματίστηκαν επτά διαδηλωτές και πέντε αστυνομικοί.

Αργότερα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια, με τους αστυνομικούς να συγκρούονται με αντιεξουσιαστές κοντά στο Πολυτεχνείο και να κάνουν χρήση χημικών, ενώ ακολούθησε κυνηγητό στην οδό Στουρνάρη και τους γύρω δρόμους.








Τουλάχιστον 20.000 άτομα στην πορεία

Στην πορεία πήραν μέρος τουλάχιστον 20.000 άτομα, ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα, με περισσότερους από 7.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ (iefimerida.gr)

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah