Ο Paul Rosolie, ειδικός μελετητής της άγριας ζωής, αποφάσισε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από τα ανακόντα και γύρισε ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ένα από αυτά τον καταπίνει.
Φορώντας λοιπόν μια ειδικά διαμορφωμένη στολή και αφού πασαλείφτηκε με αίμα γουρουνιού, για να προσελκύσει το ερπετό, μετατράπηκε σε ένα ελκυστικό θήραμα.
Το ειδικό κουστούμι σχεδιάστηκε από ανθρακονήματα για να τον προστατεύσει, τόσο από το θανάσιμο σφίξιμο του ανακόντα (που ισοδυναμεί με την πίεση που ασκεί ένα λεωφορείο πάνω στο στήθος ενός ανθρώπου), όσο και από τα πεπτικά οξέα του στομαχιού του, ενώ ήταν εφοδιασμένο με τρίωρη παροχή οξυγόνου, συσκευές επικοινωνίας, αλλά και πολλές κάμερες. Όπως δήλωσε ο 30χρονος στη New York Post, δεν ήθελε να ξεχειλώσει πολύ το φίδι, γι' αυτό και ήθελε να βεβαιωθεί ότι η στολή δεν πρόκειται να του προκαλέσει κάποια βλάβη.
Μιμούμενος κινήσεις των αγαπημένων θηραμάτων του ερπετού, το οποίο είχε καταφέρει να αιχμαλωτίσει πιο πριν με τη βοήθεια 12 συνεργατών του και μετά από 2 μήνες αναζήτησης στο Περού, κατέληξε στο στομάχι του.
Το συγκεκριμένο ανακόντα είχε μήκος 8 περίπου μέτρα, ενώ ζύγιζε 200 κιλά. Ο Rosolie κατάπιε επίσης και ένα χάπι, μέσω του οποίου οι γιατροί έλεγχαν την κατάσταση των ζωτικών οργάνων του.
Ο θαρραλέος μελετητής ομολόγησε πως δεν χρειάστηκε και πολύς χρόνος για να τον λιγουρευτεί το φίδι, ενώ δεν μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη όταν εκείνο προσπάθησε να τον καταπιεί ολόκληρο. Πάντως, δήλωσε πως αυτή του η προσπάθεια έγινε με στόχο να δείξει στους ανθρώπους τι πραγματικά συμβαίνει στον Αμαζόνιο, καθώς η εξόρυξη χρυσού απειλεί με εξαφάνιση τα ανακόντα.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 7 Δεκέμβρη από το Discovery Channel και τα έσοδά του θα διατεθούν για τη διάσωση του βιότοπου των συγκεκριμένων ερπετών.
Πολλές όμως ενστάσεις και διαμαρτυρίες έχουν γίνει, καθώς ακτιβιστές θεωρούν ότι το φίδι βασανίστηκε. Το Discovery, πάντως, διαβεβαιώνει ότι το ζώο είναι ζωντανό και υγιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου