SIMPLEBET

Γερμανία...Ψέυτης ο Βαρουφάκης!!!

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015





Μάχη έχει ξεσπάσει για ένα βίντεο από ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, που χρονολογείται στο 2013 και στην οποία ο νυν υπουργός Οικονομικών υποτίθεται ότι υψώνει το μεσαίο δάχτυλο όταν αναφέρεται στη Γερμανία.

Σε συνέντευξή του σε γερμανικό κανάλι, ο Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά πως αυτό συνέβη, λέγοντας πως το βίντεο είναι μονταρισμένο. Ωστόσο, η τάμπλοιντ εφήμεριδα Bild επανέρχεται και επικαλείται «εμπειρογνώμονες» που υποστηρίζουν ότι το βίντεο δεν έχει υποστεί επεξεργασία, αλλά είναι αυθεντικό.



Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε στην υψηλότερης θεαματικότητας εκπομπή στη γερμανική τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής, με παρουσιαστή τον Günther Jauch, στην οποία επανέλαβε εκτενώς τις θέσεις της Αθήνας.

Ένα σχετικά δευτερεύον σημείο της εκπομπής έχει ωστόσο προκαλέσει το ενδιαφέρον του γερμανόφωνου διαδικτύου: περίπου στη μέση, ο παρουσιαστής δείχνει πλάνα από παλιότερες συνεντεύξεις του νυν υπουργού, ως περίληψη της μέχρι τώρα πορείας του. Kαταλήγει σε απόσπασμα βίντεο από το 2013, στο οποίο ο Γ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο όταν λέει: «...και να σηκώσει το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία και να πει "λύστε το μόνοι σας το πρόβλημα"».

Το πρώτο πράγμα που λέει ο Γ. Βαρουφάκης μετά τα πλάνα είναι ότι θέλει να ξεκαθαρίσει πως αυτό «δεν συνέβη ποτέ».
«Το βίντεο είναι μονταρισμένο», λέει, αρνούμενος κατηγορηματικά πως έκανε τέτοια χειρονομία. «Είμαι σίγουρος πως δεν το γνωρίζατε», λέει, απευθυνόμενος στον παρουσιαστή της εκπομπής, «αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ».

Ο παρουσιαστής αναφέρει ότι, κατά τις πληροφορίες γύρω από το βίντεο, πρόκειται για ομιλία που είχε δοθεί το 2013 στο Ζάγκρεμπ. Ο Γ. Βαρουφάκης, επιβεβαιώνοντας ότι όντως τα πλάνα προέρχονται από το Ζάγκρεμπ, επαναλαμβάνει πως δεν έκανε ποτέ τη χειρονομία που εμφανίζεται στο βίντεο.
«Είναι όπως άλλο ένα βίντεο που κυκλοφορεί και στο οποίο υποτίθεται ότι δίνω το χέρι μου για χειραψία σε πολιτικό και το τραβάω την τελευταία στιγμή», λέει.

Η Bild επιμένει

Το πρωί της Δευτέρας, η Bild έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά, επικαλούμενη «εμπειρογνώμονες» που θεωρούν τα επίμαχα πλάνα αυθεντικά.

Συγκεκριμένα, με τίτλο «Ο Βαρουφάκης είπε ψέματα στην εκπομπή του Jauch;» και υπότιτλο «Ο υπουργός Οικονομικών των Ελλήνων ισχυρίζεται ότι το βίντεο είναι παραποιημένο - Ειδικοί αμφιβάλλουν», η Bild δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο, το βίντεο το οποίο προέβαλε η εκπομπή του Günther Jauch, δεν είναι μονταρισμένο, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον «Conflict Reporter», ειδικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχει συλλάβει πολλά βίντεο από την Ουκρανία και τη Συρία ως κατασκευασμένα , δεν υπάρχει κάποια ένδειξη παραποίησης του βίντεο. «Σκιές, εκφορά και ειδικά η κίνηση του πουκαμίσου όταν ο Βαρουφάκης σηκώνει το χέρι του για να δείξει το δάχτυλο – όλα ταιριάζουν», δηλώνει και εξηγεί ότι εξέτασε το βίντεο τμηματικά, περίπου 40 φορές.

Ο ειδικός σε βίντεο και κινηματογράφο Κώστας Νομικός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το βίντεο είναι αυθεντικό: «Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και ότι δεν έχει τύχει επεξεργασίας από κανένα ειδικό εφέ ή μοντάζ. Και η εικόνα και ο ήχος ταιριάζουν, δεν υπάρχει κανένα κόψιμο. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε ειδικός, είναι προφανές για τον καθένα», δηλώνει.

«Αν το βίντεο πράγματι δεν είναι παραποιημένο, τότε ο Βαρουφάκης συνελήφθη ως ψεύτης ενώπιον ενός ακροατηρίου εκατομμυρίων», αναφέρει η εφημερίδα.

 Δείτε το επίμαχο σημείο στο δεύτερο λεπτό του βίντεο:





Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah