SIMPLEBET

6 επαγγέλματα για εκείνους που είναι έξυπνοι μα... τεμπέληδες

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015



Το εργασιακό άγχος μπορεί να σας κάνει να ασθενήσετε σωματικά και ψυχολογικά. Για εσάς λοιπόν που θέλετε να περνάτε ήρεμα τις ώρες που βρίσκεστε στον χώρο εργασίας σας, σας παρουσιάζουμε τις πιο κατάλληλες δουλείες για τους τεμπέληδες μα ευφυείς ανθρώπους. Η λίστα βασίστηκε στις απαντήσεις των χρηστών της Quora.

Καθηγητής αγγλικών στην Κίνα

«Ίσως ένας στους τρεις καθηγητές αγγλικών που γνώρισα στο Πεκίνο περιγράφουν τους εαυτούς τους ως έξυπνους μα τεμπέληδες», ανέφερε η σχεδιάστρια βιντεοπαιχνιδιών Andy Lee Chaisiri.

Όπως εξηγεί η ίδια, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που οι απαιτήσεις δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές. Παρόλο που οι περισσότεροι προτιμούν ένα καθηγητή με πτυχίο Φιλολογίας, πολλά σχολεία προσλαμβάνουν κόσμο που απλά έχουν τα αγγλικά ως μητρική τους γλώσσα.

Επίσης, τα ωράρια είναι ευέλικτα και το εισόδημα ισούται με εκείνων των αποφοίτων Ανώτατων Σχολών που δουλεύουν 50 ώρες τη μέρα μέχρι... να πεθάνουν.

Επαγγελματίας ξένος

Αν λοιπόν πάτε στην Κίνα για να διδάξετε αγγλικά, ίσως να σκεφτείτε να εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι δεν κατάγεστε από αυτή την χώρα.

Σύμφωνα με τον διδακτορικό φοιτητή Rob Donelly, στην Κίνα πολλές εταιρείες προσλαμβάνουν ξένους που φορούν κοστούμια και παρευρίσκονται σε συναντήσεις με συνεργάτες. Επίσης, σε πολλές εκδηλώσεις πολλοί ξένοι πληρώνονται αδρά για να παριστάνουν τους διάσημους.

Εφευρέτης

Μπορεί να πιστεύετε ότι οι επιστήμονες είναι τα λιγότερο αργόσχολα άτομα, όμως ο χημικός Chuck Cronan διατείνεται ότι η «η τεμπελιά γεννά την εφευρετικότητα».

Πολλοί εξάλλου υποστηρίζουν πως οι περισσότερες εφευρέσεις δημιουργήθηκαν από ανθρώπους που έψαχναν έναν πιο εύκολο και σύντομο τρόπο να κάνουν την δουλειά τους.

Προγραμματιστής

Σύμφωνα με τον αναλυτή σε θέματα τεχνολογίας, Paul Denlinger, οι προγραμματιστές οφείλουν να μαθαίνουν νέα πράγματα συνέχεια, όμως δεν χρειάζεται να δουλέψουν πολύ. Επίσης, οι απολαβές είναι πολύ καλές.

Γκουρού

Ο ρεπόρτερ Fred Landis είχε παρατηρήσει ότι για κάθε 100 άτομα στο Beverly Hills και την Santa Barbara υπήρχε ένας γκουρού. Η λέξη στα σανσκριτικά σημαίνει «πνευματικός δάσκαλος», όμως σε πολλές χώρες, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, γκουρού μπορεί να είναι οποιοσδήποτε δίνει συμβουλές ψυχολογίας και έχει ακόλουθους.

Εξπέρ

Με τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι που είναι εξειδικευμένοι σε κάτι και μπορούν να δώσουν συμβουλές. Όπως αναφέρει ο επιχειρηματικός αναλυτής Matthew Kuzma, η καλύτερη δουλειά για κάποιον έξυπνο μα αργόσχολο άνθρωπο θα ήταν να πληρώνεται για να εκφράζει τις απόψεις του και να δίνει τις συμβουλές του.

huffingtonpost.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah