SIMPLEBET

Ένα πρωτοσέλιδο-ντροπή για την δημοσιογραφία και τον πολιτισμό (pic)

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015





Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος γράφει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το εμετικό πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας» που αποτελεί ντροπή για την δημοσιογραφία και τον πολιτισμό.


Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για το εμετικό (ναι, εμετικό, και συγγνώμη για την έκφραση) σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία». Είναι ντροπή, όχι μόνο για τη δημοσιογραφία αλλά και για τον ίδιο μας τον πολιτισμό. 

Δεν είναι τόσο θέμα ΕΣΗΕΑ φυσικά ούτε καν δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όσο το γεγονός πως θα βρεθούν 10-11 χιλιάδες αναγνώστες (τόσο πουλάει καθημερινά η «Δημοκρατία») να την αγοράσουν και να τη βάλουν στο σπίτι τους.

Χθες το βράδυ στη σύσκεψη της «Εφ.Συν» συζητώντας για το δικό μας σημερινό πρωτοσέλιδο, αυτό με το «Τι δεν καταλαβαίνετε;», έβλεπα γύρω μου κόκκινα μάτια, βουρκωμένα.

Μία άλλη συνάδελφο νωρίτερα στο γραφείο της, την Άρτεμη, την «έπιασα» να κλαίειγράφοντας ένα σχόλιο. Και μία άλλη που έκανε το αναθεματισμένο το ρεπορτάζ, ηΧριστίνα, σημείωνε:

«Σήμερα μου έπεσε ο κλήρος-λόγω του ρεπορτάζ που καλύπτω- να γράψω για τις δυο ανατροπές σκαφών ανοιχτά της Κω και να περιγράψω την εικόνα με το μωρό που είχε εκβραστεί στις τουρκικές ακτές. Ήταν ότι πιο δύσκολο, ότι πιο επώδυνο για εμένα. Τα χέρια μου έμειναν κολλημένα στα πλήκτρα. Δεν μπορούσα».

Θα ήθελα να ήξερα τι σόι άνθρωποι βρίσκονταν στη σύσκεψη της «Δημοκρατίας». Κανένας τους δεν αντέδρασε; 


Πηγή: efsyn.gr

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah