SIMPLEBET

Προστατεύει την Υγεία η Αγκινάρα

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014




ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟ BONUS - 


Μία σειρά από ευεργετικές για την υγεία έχει η αγκινάρα, η οποία περιέχει βιταμίνες Α, C και του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και φώσφορο, ενώ έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό.Πιο αναλυτικά, καθαρίζει το αίμα, μειώνει τη χοληστερίνη, τονώνει την καρδιά, ωφελεί τα νεφρά, το συκώτι και βοηθά στην αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης, των ρευματισμών και της παχυσαρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το πιο νόστιμο μέρος της για τους περισσότερους είναι το εσωτερικό τους, τα φύλλα είναι εκείνα που προσφέρουν τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.
Επίσης, η αγκινάρα είναι ένα φυσικό διουρητικό, που βοηθά την πέψη και τη βελτίωση της λειτουργίας της χοληδόχου κύστης, αλλά και στην ανακούφιση γαστρεντερικών προβλημάτων. Άλλωστε μια αγκινάρα περιέχει νερό σε ποσοστό 85% και γι’ αυτό σχετίζεται με την υγεία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο.

Τέλος, οι γυναίκες και όλοι όσοι διατρέχουν κίνδυνο οστεοπόρωσης θα πρέπει να τις προτιμούν, αφού πρόκειται για πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συμμετέχει στη διατήρηση της υγείας των οστών, ενεργοποιώντας την πρωτεΐνη οστεοκαλσίνη.


Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah