SIMPLEBET

Εντυπωσιακή έκρηξη στην επιφάνεια του Ήλιου [βίντεο]

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

iliaki-ekrixi1-570


STOIXIMAN No1 ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα εκπληκτικές φωτογραφίες από ηλιακές εκρήξεις που συνέβησαν στην επιφάνεια του Ήλιο στις 2 Απριλίου.
Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και μέχρι αυτή την στιγμή δεν είχαν δοθεί στην δημοσιότητα φωτογραφίες από το συγκεκριμένο φαινόμενο. Κατά την διάρκεια των εκλάμψεων η ακτινοβολία του Ήλιου είναι πολύ επικίνδυνη αλλά λόγω της ατμόσφαιρας της Γης δεν μπορεί να επηρεάσει τον άνθρωπο.
Παρ' όλα αυτά κατά την διάρκεια του φαινομένου μπορούν να επηρεαστούν οι δορυφόροι και κατά συνέπεια τα GPS και γενικά οι τηλεπικοινωνίες. Στις 2 Απριλίου, οι ηλιακές εκλάμψεις δεν ήταν τόσο πολύ έντονες και γι αυτόν το λόγο δεν επηρεάστηκαν τα συστήματα.
Πιο συγκεκριμένα, η έκλαμψη στις 2 Απριλίου είναι Μ6.5 και γι αυτό δεν επηρέασε κάτι στη Γη. Το γράμμα «Μ» και ο αριθμός, δίνουν στους επιστήμονες πληροφορίες για την δύναμη της ακτινοβολίας ενώ ταυτόχρονα και ανάλογα πάλι με την δύναμη, ο αριθμός δίπλα από το γράμμα αλλάζει. Για παράδειγμα υπάρχει το Μ1, το Μ2, το Μ3 και πάει αναλόγως.
Οι εκλάμψεις τύπου «Μ» είναι πολύ μικρότερες από τις τύπου «Χ», που μπορούν να προκαλέσουν πολλές ζημιές στην επικοινωνία. Στις 29 Μαρτίου, μία μαζική έκλαμψη τύπου «Χ» προκάλεσε προβλήματα στα ραδιόφωνα ενώ δημιουργήθηκε μια σειρά από εκτινάξεις στεμματικού υλικού - το στεμματικό υλικό ή αλλιώς CME είναι πλάσμα το οποίο όταν τινάζεται δημιουργεί συστροφές στο ηλιακό μαγνητικό πεδίο.
solarflare2
Στις αρχές Απριλίου και μετά από την παρατήρηση των δύο φαινομένων (2/4 και 29/3) για πρώτη φορά οι επιστήμονες κατάφεραν να κατανοήσουν για πρώτη φορά τον λόγο που γίνονται.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ ανακάλυψαν ότι γύρω από στην επιφάνεια του Ήλιου, στο μαγνητικό του πεδίο, υπάρχουν μπλεγμένες γραμμές looping. Επειδή οι συγκεκριμένες γραμμές είναι μπλεγμένες μεταξύ τους, μπορούν να δημιουργήσουν εκρήξεις που έχουν 35 φορές το μέγεθος της Γης! Μάλιστα, όλη η ενέργεια αυτών των εκρήξεων απελευθερώνεται στο διάστημα.
Η συγκεκριμένη ανακάλυψη, άνοιξε τον δρόμο στους επιστήμονες για την πρόβλεψη εκρήξεων στο μέλλον, αλλά ακόμη υπάρχουν πολλά που πρέπει να μελετηθούν έτσι ώστε να υπολογίζονται με ακρίβεια.
Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι πολύ σημαντικό για όλη την επιστημονική κοινότητα προκειμένου να προστατευτεί ο πλανήτης μας καθώς αυτή την στιγμή μπορεί να συμβεί μία μαζική έκρηξη και να προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα.
Λόγω του ότι οι άνθρωποι είναι εξαρτώμενοι από την τεχνολογία, μία έκρηξη μπορεί να τους προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως για παράδειγμα είναι σίγουρο ότι θα καταστραφούν οι δορυφόροι και θα υπάρξουν προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία λόγω της αλλαγής του μαγνητικού πεδίου της Γης. Τέλος, λόγω μιας μεγάλης ηλιακής έκλαμψης θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα στον ηλεκτρισμό και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
ilaki-ekrixi-570
ΠΗΓΗ koolnews.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah