SIMPLEBET

Πανικός με το βίντεο για το τέλος του κόσμου (vid)

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Πανικός με το βίντεο για το τέλος του κόσμου (vid)


STOIXIMAN No1 ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Πανικός επικρατεί στις ΗΠΑ με ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, το οποίο προειδοποιεί ότι έρχεται το τέλος του κόσμου.
Στο βίντεο καταγράφονται βουβάλια να τρέχουν στο Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν «για να σωθούν από την επικείμενη έκρηξη ενός ηφαιστείου που βρίσκεται στην περιοχή» αναφέρει ο χρήστης που το ανέβασε στο Διαδίκτυο. Μέσα σε λίγα λεπτά η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου με πολλούς να μιλούν για το τέλος του κόσμου.

Οπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων ένας σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο αργότερα, έμελλε να σπείρει τον πανικό, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν πως τελικά έχει φθάσει το τέλος του κόσμου.

Τόσο, το συγκεκριμένο βίντεο, όσο και ο σεισμός, είχαν ως αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του Εθνικού Πάρκου να δεχθούν κλήσεις και emails. Από την πλευρά τους , οι ίδιοι υποστήριξαν πως τα βουβάλια που φαίνονται στο βίντεο κατεβαίνουν σε ένα δρόμο που οδηγεί βαθύτερα μέσα στο Πάρκο κάτι που συνηθίζουν να κάνουν.


«Ήταν μια ανοιξιάτικη μέρα και ήταν ζωηρά. Σε αντίθεση με τις διαδικτυακές αναφορές, πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο και όχι το τέλος του κόσμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πάρκου, Amy Bartlett. Ωστόσο, υπάλληλοι του Γιέλοουστοουν και γεωλόγοι της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι το αρχαίο σούπερ-ηφαίστειο κάτω από το Πάρκο δεν πρόκειται να εκραγεί για αιώνες.

ΠΗΓΗ: crimenet.gr











Το Εθνικό πάρκο Γιέλοουστοουν, που χαρακτηρίστηκε από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ως εθνικό πάρκο στις 1 Μαρτίου 1872,βρίσκεται κυρίως στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ, αν και επεκτείνεται και στη Μοντάνα και στο Αϊντάχο. Το πάρκο ήταν το πρώτο του είδους του και είναι γνωστό για την άγρια ζωή που φιλοξενεί και τα πολλά γεωθερμικά χαρακτηριστικά του, ειδικά το γκέιζερ Όλντ Φέιθφουλ, ένα από τα πιο δημοφιλή θεάματα του πάρκου. Το πάρκο έχει πολλά είδη οικοσυστημάτων, αλλά το κυρίαρχο είναι το υποαλπικό δάσος.

Οι Ινδιάνοι κατοικούσαν στην περιοχή του Γιέλοουστοουν για τουλάχιστον 11.000 χρόνια. Η αποστολή Λιούις και Κλαρκ πέρασε από την περιοχή στις αρχές του 19ου αιώνα. Εκτός από επισκέψεις από ανθρώπους των βουνών έως τα μέσου του 19ου αιώνα, οργανωμένες εξερευνήσεις δεν έγιναν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1860. Ο Αμερικανικός στρατός ανέλαβε να επιβλέπει το πάρκο μετά την ίδρυση του. Το 1917 η διαχείριση του πάρκου πέρασε στην εθνική υπηρεσία πάρκων, η οποία είχε δημιουργηθεί τον προηγούμενο χρόνο. Έχουν κτιστεί εκατοντάδες κτίρια τα οποία προστατεύονται εξαιτίας της αρχιτεκτονικής και ιστορικής τους σημασίας. Οι ερευνητές έχουν εξετάσει πάνω από χίλιους αρχαιολογικούς χώρους.

Το Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν εκτείνεται σε μία έκταση 8.980 τετραγωνικών χιλιομέτρων (3.468 τετραγωνικά μίλια), περιλαμβάνοντας λίμνες, φαράγγια, ποτάμια και οροσειρές.[2] Η λίμνη Γιέλοουστοουν είναι μία από της μεγαλύτερες λίμνες σε υψηλό υψόμετρο στη Βόρεια Αμερική και βρίσκεται πάνω από τη καλδέρα Γιέλοουστοουν, το μεγαλύτερο υπερηφαίστειο της ηπείρου.



Θερμή πηγή στο Γιέλοουστοουν.
Η καλδέρα θεωρείται ενεργό ηφαίστειο, καθώς έχει εκραγεί αρκετές φορές με τεράστια δύναμη τα τελευταία δύο εκατομμύρια χρόνια. Περίπου οι μισοί θερμοπίδακες του πλανήτη βρίσκονται στο Γιέλοουστοουν, τροφοδοτούμενοι από αυτήν την ηφαιστειακή δραστηριότητα.Οι εκροές της λάβας και βράχοι από τις εκρήξεις καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής του Γιέλοουστοουν. Το πάρκο είναι το κέντρο του ευρύτερου οικοσυστήματος του Γιέλοουστοουν, του μεγαλύτερου σχεδόν ανέπαφου οικοσυστήματος στη βόρεια εύκρατη ζώνη της Γης.

ΠΗΓΗ http://el.wikipedia.org/
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah