SIMPLEBET

Πόση ώρα μιλάς στο κινητό; - Δες τι προκαλεί η πολύωρη χρήση του στον εγκέφαλο!!

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014




Οι άνθρωποι που μιλούν περισσότερες από 15 ώρες από κινητό τηλέφωνο το μήνα, έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες... να αναπτύξουν καρκίνο του εγκεφάλου , σύμφωνα με μία νέα έρευνα . 
Γάλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι και τα στελέχη επιχειρήσεων ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς χρησιμοποιούν πολύ συχνά το κινητό τηλέφωνο για επαγγελματικούς λόγους. 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπορντό στη Γαλλία μελέτησαν περιπτώσεις 253 ασθενών με από γλοίωμα και 194 ασθενών με μηνιγγίωμα , και τους συνέκριναν με 892 υγιείς συνομηλίκους τους. Οι ασθενείς της μελέτης είχαν διαγνωστεί με αυτές τις δύο μορφές καρκίνου του εγκεφάλου την περίοδο 2004-2006. 
Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι ο κίνδυνος καρκίνου του εγκεφάλου ήταν παρόμοιος μεταξύ όσων δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου κινητό τηλέφωνο και όσων έκαναν μέτρια χρήση. Ωστόσο, όσοι μιλούσαν πάρα πολύ στο κινητό τους και επί σειρά ετών, είχαν 2,89 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν γλοίωμα και 2,57 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν μηνιγγίωμα σε σύγκριση με όσους δεν χρησιμοποιούσαν κινητό. Οι εθελοντές που κινδύνευαν περισσότερο απ' όλους μιλούσαν επί περισσότερες από 15 ώρες τον μήνα στο κινητό τους και επί 2 έως 10 χρόνια. 

Η έρευνα , η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Occupational and Environmental Medicine, είναι η τελευταία δυνατή απόδειξη για τους κινδύνους που κρύβει η υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου . Διεθνής Οργανισμός της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την Έρευνα του Καρκίνου έχει χαρακτηρίσει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα , συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα , ως " πιθανώς καρκινογόνα ". Αλλά ο επικεφαλής της μελέτης Ρότζερ Σάλαμον είπε ότι " Δεν υπάρχει λόγος για πανικό . Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας που κάνει μια κλήση με κινητό τηλέφωνο πρόκειται να εμφανίσει έναν όγκο στον εγκέφαλο". 
gkourou 
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah