SIMPLEBET

O Βαρουφάκης μίλησε για δημοψήφισμα -Ταραχή εντός και εκτός Ελλάδας

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015




«Αν οι Βρυξέλλες δεν δεχθούν το σχέδιό μας μπορούμε να κάνουμε εκλογές ή δημοψήφισμα» είναι η φράση του Γιάνη Βαρουφάκη που άνοιξε εκ νέου τον ασκό του Αιόλου για την κυβέρνηση.
Αυτή η αποστροφή του υπουργού Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, με την ιταλική εφημερίδα να σημειώνει ότι το δημοψήφισμα θα είναι για το ευρώ, έφερε αναστάτωση εντός και εκτός κυβέρνησης.
Τι δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης
«Αν οι Βρυξέλλες δεν δεχθούν το σχέδιό μας μπορούμε να κάνουμε εκλογές ή δημοψήφισμα», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών.
Σε ερώτηση της ιταλικής εφημερίδας αν μια μη επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά: «Θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα επιβίωνε, ούτως η άλλως. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο: εμείς δεν λέμε ψέματα στους Έλληνες. Μετά από πέντε χρόνια στα οποία η ιθύνουσα τάξη δήλωνε ότι ήθελε να σώσει την χώρα και έριχνε όλο το βάρος στις πλάτες των φτωχών, ο κόσμος καταλαβαίνει. Με σταματάει στον δρόμο και μου ζητά μόνον να πω την αλήθεια και να ξαναδώσω αξιοπρέπεια στην χώρα».


Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah