SIMPLEBET

Τα τρία θεαματικά γεγονότα που θα συμβούν απόψε και αύριο

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

kokkino-feggari1-570

STOIXIMAN No1 ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Τρία θεαματικά γεγονότα αναμένεται να συμβούν στον ουρανό, απόψε το βράδυ και αύριο τα οποία θα έχουν μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους.

Πιο συγκεκριμένα, θα συμβεί μία ολική σεληνιακή έκλειψη, ο πλανήτης Άρης θα πλησιάσει στο κοντινότερο σημείο που έχει βρεθεί στη Γη εδώ και χρόνια ενώ το φεγγάρι θα πάρει ένα εντυπωσιακό βαθυκόκκινο χρώμα.

Σήμερα το βράδυ θα υπάρξει η λεγόμενη «Πασχαλινή» πανσέληνος και το όνομα της το πήρε επειδή είναι η πρώτη μετά την εαρινή ισημερία. Η ημερομηνία της συγκεκριμένη πανσέληνου χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τον καθορισμό της ημερομηνίας του Πάσχα.

Η σημερινή πανσέληνος θα έχει ένα εντυπωσιακό βαθυκόκκινο χρώμα καθώς εκείνη την στιγμή θα ξεκινάει ολική έκλειψη αλλά δυστυχώς δεν θα είναι ορατή στην Ελλάδα παρά μόνο στην Βόρεια και Νότια Αμερική και στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το φαινόμενο θα κρατήσει από τις 9 έως τις 12 το πρωί ώρα Ελλάδος της Τρίτης. Θα ακολουθήσουν άλλες εκλείψεις της Σελήνης στις 8 Οκτωβρίου φέτος και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου του 2015, σχηματίζοντας έτσι μια από τις «τετράδες» εκλείψεων που κατά καιρούς συμβαίνουν.

Επίσης, σήμερα στις 16:00 το μεσημέρι, ο Άρης έφθασε σε κοντινή απόσταση από την Γη, περίπου 92,4 εκατ. χιλιομέτρων (έναντι 150 εκατ. χλμ. που είναι η απόσταση Γης - Ήλιου) και το βράδυ θα φαίνεται τόσο φωτεινός όσο ο Σείριος, το λαμπρότερο άστρο του ουρανού. Η συγκεκριμένη προσέγγιση του Άρη θα είναι η κοντινότερη από το 2008 αν και πιο παλιά, το 2003, είχε πλησιάσει τη Γη ακόμη πιο κοντά, στα 55,7 εκατ. χιλιόμετρα.

Τα δύο αστρονομικά φαινόμενα - ευθυγράμμιση πλανητών και κοντινότερο πλησίασμα- θα είχαν συμβεί την ίδια ημέρα και όχι με χρονική διαφορά περίπου μιας εβδομάδας, αν οι τροχιές των πλανητών περί τον Ήλιο ήταν τελείως σφαιρικές και όχι ελαφρώς ελλειπτικές.


Όσοι αγαπάτε την αστρονομία ή είστε απλά ρομαντικοί, στις 21:00 το βράδυ το φεγγάρι θα περάσει μόλις τρεις μοίρες νότια του Άρη, οπότε τα δύο σώματα θα σχηματίσουν ένα ωραίο φωτεινό «ντουέτο» , εφόσον τα κατά τόπους σύννεφα επιτρέψουν την παρατήρηση.
ΠΗΓΗ koolnews.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah