SIMPLEBET

Νέο βίντεο με τον βρετανό όμηρο των τζιχαντιστών

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014



 Ένα τρίτο προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο βρετανός όμηρος των τζιχαντιστών Τζον Κάντλι, ήρθε στη δημοσιότητα.

Τρίτο βίντεο με τον βρετανό όμηρο των τζιχαντιστών

Ο δημοσιογράφος στέλνει ένα γραπτό μήνυμα - απάντηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την πρόσφατη ομιλία του για τη μαύρη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το κείμενο επικρίνει τη στρατηγική των ΗΠΑ για τις αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών σε συνεργασία με τοπικές επίγειες δυνάμεις.

Ο Κάντλι εμφανίζεται να κάθεται σε ένα γραφείο και πίσω του μαύρο φόντο, ένα ίδιο σκηνικό με τα προηγούμενα δύο βίντεο.

Το μήνυμά του τελειώνει με ένα σχόλιο από εκείνον ότι «Το Ισλαμικό Κράτος λέει ότι καλωσορίζει μία συνάντηση με αυτό που περιγράφεται ως υπό κατασκευή στρατός του Προέδρου Ομπάμα»

Δεν υπάρχουν ενδείξεις βίας στο βίντεο αλλά στο πρώτο από τα τρία μηνύματά του ο Κάντλι φαίνεται ξεκάθαρα ότι μιλά σαν φιλακισμένος που απειλείται η ζωή του, σχολιάζει το BBC.

Ο Κάντλι, δημοσιογράφος και φωτογράφος, έχει απαχθεί δύο φορές στη Συρία. Αρχικά απήχθη τον Ιούλιο του 2012 και κρατήθηκε για μία εβδομάδα σιδηροδέσμιος και με κλειστά μάτια, αλλά κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια του Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού.

Η δεύτερη απαγωγή του έγινε όταν επέστρεψε στη Συρία, στα τέλη του 2012.



Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah