SIMPLEBET

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη (pics&vid)

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014






Η ένταση φουντώνει καθώς Κούρδοι πρόσφυγες και ομοεθνείς τους από την Τουρκία, συγκρούονται σχεδόν καθημερινά με άνδρες των τουρκικών δυνάμεων. 

Οι Κούρδοι ζητούν να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να πολεμήσουν στο πλευρό των υπερασπιστών της πόλης Κομπάνι, που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές.

Πόλη ΚΟΜΠΑΝΙ(Ayn al Arab)


Περισσότεροι από 180.000 Κούρδοι της Συρίας πέρασαν στην Τουρκία, σύμφωνα με το euronews, αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο, υπό την απειλή των τζιχαντιστών. Τώρα όμως αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν να τους επιτραπεί να επιστρέψουν.


«Θέλω να επιστρέψω στο Κομπάνι. Θέλω να επιστρέψω στη γη μου», αναφέρει ένα μικρό κορίτσι, ενώ το ίδιο αίτημα επαναλαμβάνει ένας άνδρας:

«Θέλουμε απλά να επιστρέψουμε σπίτι μας. Ο Θεός να μας φυλάει από τους εγκληματίες. Θέλουμε να επιστρέψουμε».




Ο Ερντογάν απειλεί τους τζιχαντιστές 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε με αντίποινα αν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιτεθούν στον τάφο ενός οθωμανου αξιωματούχου που βρίσκεται στη Συρία και τελεί υπό την κυριαρχία της Τουρκίας.

«Δεν θα διστάσουμε καθόλου να απαντήσουμε σε περίπτωση που γίνει κάτι εκεί. Σαράντα στρατιώτες μας σταθμεύουν σ' αυτή τη ζώνη που αποτελεί τουρκικό έδαφος», προειδοποίησε ο Ερντογάν.

«Αν αγγίξει κανείς ακόμη και μια τρίχα των στρατιωτών μας, η Τουρκία με το στρατό της θα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο και από τη στιγμή εκείνη όλα θα αλλάξουν», πρόσθεσε.




Η Τουρκία έχει θέσει από καιρό σε καθεστώς ενισχυμένης ετοιμότητας το στρατιωτικό απόσπασμα γύρω από τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ στη Συρία εξαιτίας του κινδύνου να δεχθεί επίθεση.

Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχει εξουσιοδοτήσει τους στρατιώτες του, στους οποίους έχει αναθέσει να προστατεύουν αυτή την ιστορική τοποθεσία που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων μέσα στο συριακό έδαφος, να ανοίξουν πυρ σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος.



Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθεί μια «ζώνη ασφαλείας» στο εσωτερικό της Συρίας ώστε να προστατεύονται εκεί οι άμαχοι πληθυσμοί και να περιοριστεί η ροή των προσφύγων προς την Τουρκία, η οποία φιλοξενεί ήδη στο έδαφός της περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο.

«Συγγνώμη» από τον Μπάιντεν

Μια δήλωση που φέρεται να έκανε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν ότι οι σύμμαχοι και εταίροι των αμερικανών μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν «τρομοκρατικές» οργανώσεις στη Συρία, εξόργισε την Άγκυρα.

Η αντίδραση του Ερντογάν ήταν άμεση. «Μέχρι τώρα έχουμε απαγορεύσει την είσοδο στην Τουρκία σε 6.000 άτομα και έχουμε απελάσει 1.000. Αυτό έχει κάνει η τουρκική δημοκρατία. Είναι λάθος να απευθύνονται αυτές οι κατηγορίες κατά της Τουρκίας. Λυπάμαι πραγματικά», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, αργά χθες το βράδυ τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο του.

«Ο αντιπρόεδρος απολογείται για οποιαδήποτε υπόνοια ότι η Τουρκία και άλλοι σύμμαχοι και εταίροι μας στην περιοχή έχουν σκόπιμα υποστηρίξει ή διευκολύνει την ανάπτυξη του Ισλαμικού Κράτους ή άλλων εξτρεμιστικών ομάδων στη Συρία», αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. 

Πηγή real.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah