SIMPLEBET

Αμφίπολη...Ο σκελετός βρέθηκε αποσπασμένος και διαταραγμένος[εικόνες]

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014




Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ επέμειναν, ρωτώντας σε ποια στάση βρέθηκε ο σκελετός, πού και πώς, αλλά δεν πήραν απαντήσεις. Το μόνο που ανέφερε η κ. Περιστέρη ήταν ότι ο σκελετός βρέθηκε «κάτω από δύσκολες συνθήκες, σκεπασμένος με χώματα και τον μεταφέραμε με μεγάλη προσοχή για να τον εξετάσουμε». Ακόμη αναφέρθηκε στα κινητά ευρήματα του «λεγόμενου»- χαρακτηρισμό που για πρώτη φορά χρησιμοποίησε- φερέτρου και πρόσθεσε ότι τα ανθρωπολογικά δεδομένα «μάλλον» θα δείξουν ποιος είναι ο νεκρός.

Αργότερα, η κ. Περιστέρη τοποθετήθηκε εκ νέου για το ζήτημα. Αφού έδειξε μία φωτογραφία, αναφέροντας ότι πρόκειται για τα οστά που βρέθηκαν στον τύμβο, πρόσθεσε ότι «δεν μετράει μία καλή φωτογραφία, αλλά η προστασία του σκελετού».

Σε ερώτηση του iefimerida πάντως, η κα Περιστέρη αποκάλυψε ότι ο σκελετός είναι ακόμη στην Αμφίπολη, στο μουσείο, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη σε ποιο εργαστήριο θα σταλεί το πιο σημαντικό εύρημα της ανασκαφής.


 Eπειτα από την επίμονη άρνηση της επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνας Περιστέρη να πει κάτι περαιτέρω για τον σκελετό έκτος από το ότι είναι δουλειά των ανθρωπολόγων και οστεολόγων να μιλήσουν για αυτό, η έμπειρη γενική γραμματέας του υπουργείου και έγκριτη αρχαιολόγος Λίνα Μενδώνη είπε: «Επειδή έχω εκνευριστεί και με τις ερωτήσεις αλλά και με τις απαντήσεις» προχώρησε σε διευκρινίσεις γύρω από τον σκελετό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Μενδώνη, ο σκελετός εντοπίστηκε «διαταραγμένος και αποσπασμένος». Βρέθηκε κρανίο σε απόσταση από το ταφικό όρυγμα. Η κάτω γνάθος ήταν εκτός ορύγματος. Επίσης, βρέθηκαν πλευρά, πόδια και άκρα, περίπου δηλαδή το 80% του σκελετού. Η λεκάνη εντοπίστηκε διαμελισμένη λόγω πτώσης λίθων.

Ωστόσο, η κυρία Μενδώνη με την παρέμβαση της έκοψε κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα, τονίζοντας παράλληλα, πως ακόμη ο σκελετός παραμένει στην Αμφίπολη, καθώς αναζητείται εργαστήριο και σύνθεση ομάδων από οστεολόγους, ανθρωπολόγους, αλλά και ιατροδικαστές


iefimerida.gr


Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah