SIMPLEBET

Τραγωδία: Ναυάγιο με 400 νεκρούς μετανάστες

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015





Μια νέα τραγωδία αποκαλύπτεται από την οργάνωση Save the Children. Τουλάχιστον 400 μετανάστες, που έφυγαν από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία, έχασαν τη ζωή τους, όταν το πλοιάριο που τους μετέφερε βυθίστηκε στη Μεσόγειο.

Η μη κυβερνητική οργάνωση επικαλείται μαρτυρίες επιζώντων που διασώθηκαν από παραπλέον πλοίο και μεταφέρθηκαν σώοι σε ιταλικό λιμάνι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συλλέγονται κατά τις τελευταίες ώρες, τα θύματα του ναυαγίου, το οποίο συνέβη 24 ώρες μετά την αναχώρηση από την ακτή της Λιβύης, είναι 400. Μεταξύ των θυμάτων εικάζεται ότι υπάρχουν πολλοί νέοι και παιδιά. Η Save the Children εξηγεί ότι μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών που έφτασαν στην Ιταλία τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν περίπου 450 παιδιά, μεταξύ των οποίων 317 ασυνόδευτα.

«Πολλοί από αυτούς», λέει ο Βαλέριο Νέρι, γενικός διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης, «έχουν ζήσει την εμπειρία ειδεχθούς βίας και έχουν χάσει τους φίλους, τους συγγενείς ή τους γονείς τους».

Οι πρόσφυγες μοιράστηκαν ανάμεσα στη Σικελία και την Καλαβρία, για να φιλοξενηθούν στα διάφορα κέντρα υποδοχής στη χώρα.



Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah