SIMPLEBET

Μεταλλωρύχοι: Θέλουμε δουλειά για τις οικογένειές μας -Θα μείνουμε εδώ για όσο χρειαστεί [εικόνες ]

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015



Δουλειά για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους, τονίζουν ότι θέλουν οι μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές οι οποίοι κατέβηκαν κατά χιλιάδες με πρωτοφανή συντονισμό για να πουν τη δική τους αλήθεια, με πρόσωπο και ονοματεπώνυμο.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκαναν κάποιοι από τους εργαζομένους στο Mega:

Δημήτρης Μπάλλας: Οπως δηλώσαμε και στον υπουργό εγκαίρως εμείς κατεβαίνουμε μαζί με τις οικογένειές μας προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέλλον μας.

Χρήστος Ζαφειρούλης: Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα μείνουμε εδώ και αύριο και όσο χρειαστεί.

Σύζυγος μεταλλωρύχου: Ηρθαμε για συμπαράσταση στους συζύγους. Θέλουμε δουλειά για να βοηθήσουμε τις οικογένειές μας.




Χατζής: Δεν πήραμε καμία απάντηση από τον Τσιρώνη

Πρώτος σταθμός των μεταλλωρύχων κατά την άφιξή τους στην Αθήνα, ήταν το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου ομάδα εργαζομένων είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Τσιρώνη.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων, Γιώργος Χατζής, μετά το τέλος της συνάντησης, δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση από τον κ. Τσιρώνη. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι περιορίστηκε να πει στους μεταλλωρύχους πως το υπουργείο θα τηρήσει τη νομιμότητα. Οι μεταλλωρύχοι, από την πλευρά τους, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις.



Ανάλογες και οι δηλώσεις που έκαναν οι μεταλλωρύχοι τα ξημερώματα ερχόμενοι στην Αθήνα

Υπεύθυνη περιβάλλοντος: Είμαστε σε μια εταιρεία, σε μια επένδυση που βρίσκεται στην πλήρη ανάπτυξή της, δουλεύει 2.000 κόσμος, τους βλέπετε όλους εδώ, αγωνιούν για το αύριο, αγωνιούν για τη συνέχιση της δουλειάς τους, αγωνιούν για την καθημερινότητα και το μεροκάματό τους. Είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πάμε κάτω στην Αθήνα να διαδηλώσουμε, να δείξουμε στους ανθρώπους της κυβέρνησης ότι είμαστε εμείς οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας, να δουλεύουμε στον τόπο μας, να έχουμε προκοπή στον τόπο μας,



Φώτης Διαμαντόπουλος, μηχανικός μεταλλειολόγος: Δουλεύω εδώ και 1,5 χρόνο στην Ελληνικός Χρυσός. Κατεβαίνουμε στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούμε για τον εμπαιγμό που δεχόμαστε από τον κ. Λαφαζάνη και από όλη την κυβέρνηση τη σημερινή. Θέλουμε να δείξουμε στην Αθήνα ποιοι είναι οι κάτοικοι, ποιοι οι εργαζόμενοι, ποια η εταιρεία και να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία στην κοινή γνώμη και όλη η παραπληροφόρηση που γίνεται αυτή τη στιγμή.
Σουλτάνης Κωνσταντίνος, αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός: Κατεβαίνουμε σήμερα στην Αθήνα για να διαδηλώσουμε για την εργασία μας, να συνεχίσουμε, θέλουμε την υποστήριξη της κυβέρνησης και όλων των πολιτών για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να συνεχίσει η επένδυση γιατί το έχει ανάγκη η Χαλκιδική και όλη η περιοχή.

Λαμπρινού Κατερίνα, τοπογράφος μηχανικός: Σήμεα είναι μια σημαντική ημέρα για όλα τα εργοτάξια της Ελληνικός χρυσός. Κατεβαίνουμε στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούμε, για να κερδίσουμε ξανά πίσω το ψωμί μας, να διαμαρτυρηθούμε για το μεροκάματο που μας κόβουν, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Είμαστε γέματοι αλήθειες, δεν υπάρχει τίποτα ψευδές, είμαστε ανοιχτοί σε όλους όσοι θέλουν να μάθουν να τους δείξουμε τις αλήθειες μας, κατεβαίνουμε με ονοματεπώνυμα, με τα πρόσωπά μας όλοι για το δίκιο μας και το ψωμί μας.




Τσιρώνης: Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, μετά τη συνάντησή του με τους μεταλλωρύχους σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  προσθέτει ότι το υπουργείο δεν δέχεται εκβιασμούς μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος.


iefimerida.gr




Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah