SIMPLEBET

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία το επόμενο διήμερο -Κατρακυλά η θερμοκρασία

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015





Aλλάζει εντελώς, από σήμερα, το σκηνικό του καιρού, με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα σε Ηπειρο-Μακεδονία-Θεσσαλία αλλά και Πελοπόννησο.

Από το βράδυ και μετά βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα ενώ μέχρι το πρωί της Δευτέρας τα φαινόμενα θα έχουν φτάσει και στην δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το weather-in-greece.gr το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα και την Τρίτη έχει ως εξής: 

Δευτέρα 21/9/2015
Μουντός,φθινοπωρινός και πολύ βροχερός θα ξεκινήσει ο καιρός στην Ήπειρο-δυτική Μακεδονία,Θεσσαλία,δυτική&κεντρική Στερεά Ελλάδα ,Πελοπόννησο.Γρήγορα μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα κινηθούν προς την κεντρική&ανατολική Μακεδονία,την ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια-Σποράδες ,δυτική&κεντρική Κρήτη αλλά και στις Κυκλάδες. 

Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα φτάσουν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ μέχρι την Τρίτη το πρωί θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικούς θα στραφούν γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς στα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από τα βορειοδυτικά και μέχρι το τέλος της ημέρας σε όλη την χώρα. 


 Τρίτη 21/9/2015:
Ο καιρός θα βελτιωθεί πλέον στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα και έτσι θα έχουμε ηλιοφάνεια στην νησιά του Ιονίου-την Ήπειρο-δυτική&κεντρική Στερεά Ελλάδα μέχρι και την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Νωρίς το πρωί πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες-καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και την παραλιακή δυτική Ελλάδα,γρήγορα όμως τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει. 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα εντοπίζεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στην Αττική,τις Κυκλάδες,την Κρήτη,τα Δωδεκάνησα καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,τις Σποράδες μέχρι και την κεντρική&ανατολική Μακεδονία αλλά και την Θράκη. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. 

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο και θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ (στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 μποφόρ) ενώ στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ.




Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah