SIMPLEBET

Όλος ο κόσμος ένα ψέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Όλος ο κόσμος ένα ψέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων



Πτήσεις στην Ανταρκτική; Ένας gay συγγραφέας από την Κένυα σε ρόλο πρέσβη; Ψεκασμοί στα βαγόνια του μετρό του Τόκιο για να ξέρουν οι επιβάτες πότε να κατέβουν; Τέλη για την αποστολή των emails; Aυτά ε΄ναι μερικά από τα Πρωταπριλιάτικα «μαργαριτάρια» που έκαναν τον γύρο του κόσμου πριν από 24 ώρες. Πόσοι άραγε τα πίστεψαν;

Η εφημερίδα Japan Times έγραψε ότι θα μπουν σε λειτουργία ειδικά σπρέι με πολλούς στόχους: να θυμίζουν στους επιβάτες πότε να κατέβουν από το βαγόνι ή να τους προειδοποιούν ότι πλησιάζουν επικίνδυνα στην άκρη της πλατφόρμας.

Στην Ολλανδία, η εφημερίδα De Volkstrand μάλλον υποψιάστηκε γρήγορα ότι η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας Brussels Airlines περί αεροπορικής σύνδεσης Βρυξελλών-Ανταρκτικής είναι ψέμα.

Στη γειτονική Γερμανία η Hildesheimer Allgemeine Zeitung έγραψε ότι ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας είχε μια καταπληκτική ιδέα για να αυξήσει τα έσοδα: τέλη για την αποστολή emails.

Φορολογικής φύσεως ήταν και το αστείο της Der Tages-Anzeiger στη Ζυρίχη: φόρο στους κατόχους γάτας, ώστε να προστατευθούν από τα νύχια τους τα ωδικά πτηνά.

O Guardian εμπνεύστηκε από το επικείμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, γράφοντας ότι εφόσον κερδίσει το «ναι», οι σκωτσέζοι θα οδηγούν από την άλλη μεριά του δρόμου, όπως στην κεντρική Ευρώπη... 

Στην Κένυα, η εφημερίδα Star έγραψε ότι ο γνωστός συγγραφέας, Μπ.Βαϊνάινα, ανοικτά gay, θα διοριστεί πρεσβευτής της χώρας στην Ουγκάντα, τη χώρα όπου η ομοφυλοφιλία διώκεται ποινικά.

Αλλά και στην Ελλάδα, το έθιμο τηρήθηκε. Ο ΒΗΜΑ 99,5 έφτιαξε ειδικό βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα δηλώσεων που τελικώς δεν άντεξαν στον... χρόνο.

Πρωταπριλιά 2014 από τον ΒΗΜΑ 99,5
Ο Ελεύθερος Τύπος έγραψε για μυστικό γεύμα Παπανδρέου-Τσίπρα πριν από το «όχι» του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες.

Η Ελευθεροτυπία έκανε λόγο για νέο κόμμα από τον Γ.Παπανδρέου με τίτλο «Ήλιος».
ΠΗΓΗ in.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah