Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι Βρετανοί πετούν στα σκουπίδια περί τους 4,3 εκατ. τόνους με απόλυτα φαγώσιμα τρόφιμα. Δεν είναι κάτι ανήκουστο για τους υπόλοιπους από εμάς, μιας και μια μεγάλη πλειοψηφία ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων φαγητά που μόλις έχουν λήξει, σύμφωνα με την ημερομηνία που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Independent», υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν και αφού περάσει η ημερομηνία λήξης τους.
Ποια είναι αυτά; Ιδού!
1. Τσιπς
Το αλάτι βοηθά στη συντήρησή τους.
2. Σοκολάτα
Η ζάχαρη λειτουργεί όπως το αλάτι, τη διατηρεί σε καλή κατάσταση.
3. Κέτσαπ
Τρόφιμα όπως η κέτσαπ διατηρούνται μέχρι και 12 μήνες, αν φυσικά το φυλάσσετε σε δροσερό, ξηρό μέρος ή στο ψυγείο.
4. Γιαούρτι
Μπορεί να διατηρηθεί τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ημερομηνία λήξης. Μάλιστα, μπορείτε να αφαιρέσετε το στρώμα της μούχλας και να το καταναλώσετε άφοβα.
5. Σκληρό τυρί
Πολλά είδη τυριών, αν και είναι αντιαισθητικό, είναι καλύτερα να έχουν και τη σχετική... μούχλα. Αυτό ισχύει κυρίως για τα σκληρά τυριά.
6. Γάλα
Αν δεν έχει δυσάρεστη οσμή και δεν αρχίζει να πήζει, τότε είναι καλό προς κατανάλωση.
7. Αυγά
Αν μπορούν να επιπλέουν σε ένα μπολ με νερό, σημαίνει ότι πιθανότατα έχουν βακτήρια και αέρια στο εσωτερικό τους. Αν βυθιστούν, τότε είναι καλά για κατανάλωση.
8. Ψωμί
Αν είναι λίγο μπαγιάτικο, μπορείτε να το θερμάνετε μέσα σε έναν φούρνο. Φροντίστε όμως να μην έχει ίχνος μούχλας.
9. Ρύζι
Το ρύζι αντέχει για αρκετούς μήνες, ακόμα και χρόνια.
10. Φρούτα και λαχανικά
Η κοινή λογική θριαμβεύει: αν δεν έχει μούχλα και δεν είναι πολτώδες, τότε είναι εντάξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου