SIMPLEBET

Τέλος οι... "μαϊμού" νικητές των δελτίων του ΟΠΑΠ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014



Φραγμό στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω των κερδών των τυχερών παιχνιδιών επιχειρεί να βάλει η Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με το νέο κανονιστικό πλαίσιο προληπτικής αντιμετώπισης του φαινομένου που κατήρτισε βάσει και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το φαινόμενο το τελευταίο διάστημα είχε διογκωθεί κυρίως μέσω των τυχερών δελτίων του ΟΠΑΠ.  


Πλέον, βεβαιώσεις κερδών για τυχερά δελτία δεν θα εκδίδονται για ποσά κάτω των 200 ευρώ που αποτελούν και το 90% των κερδών που αποδίδει ο οργανισμός στους νικητές και αμέσως οι επιτήδειοι δέχονται το πρώτο πλήγμα. Επίσης, πληρωμές μικτών κερδών προ φόρων άνω των 800 ευρώ ανά δελτίο θα καταβάλλονται, αποκλειστικά και μόνο, μέσω τράπεζας κατόπιν ταυτοποίησης του παίκτη, με επίδειξη του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου. Με διαταγή πληρωμής σήμερα πληρώνονταν κέρδη άνω των 1.500 ευρώ. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα που θα φτάνουν έως και τα 2 εκατ. ευρώ.

Η νέα Διοίκηση της ΟΠΑΠ συνεργάστηκε  στενά με την ΕΕΕΠ για να μπει τέλος σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα που αποτελούσε εστία διαφθοράς, φοροδιαφυγής και αδιαφάνειας. Ο Καμίλ Ζίγκλερ από τις πρώτες κι όλας εβδομάδες ανάληψης των καθηκόντων του έδωσε δείγμα γραφής: ήρθε σε επικοινωνία με τις αρχές και ανέλυσε διεξοδικά όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί. Υπό τις σαφείς  κατευθύνσεις της ΕΕΕΠ, η ΟΠΑΠ συνέβαλε καθοριστικά στην εξεύρεση της κατάλληλης λύσης.

Υπόχρεα πρόσωπα εφαρμογής του κανονισμού είναι κάθε  πρόσωπο που διοργανώνει ή διεξάγει τυχερό παίγνιο στην Ελληνική Επικράτεια, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού (επίγειου) δικτύου, εξαιρουμένων των επιχειρήσεων Καζίνο, για τις οποίες θα εκδοθεί ειδική χωριστή απόφαση.



Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah