SIMPLEBET

KAΠΟΙΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ....Χωρίς αποτέλεσμα η κρίσιμη ψηφοφορία - 160 "ναι", 135 παρών και 5 απόντες

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014



Χωρίς να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, κατόπιν σχετικής πρότασης της ΝΔ την οποία συνυπέγραψε απόψε και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος που ορίζει τη διαδικασία, για την εκλογή Προέδρου από την πρώτη ψηφοφορία απαιτείται συμφωνία των 2/3 της Βουλής - δηλαδή 200 βουλευτών. Για να συγκεντρωθεί απόψε ο συγκεκριμένος αριθμός, θα χρειαστεί να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα οι 155 βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και άλλοι 45 βουλευτές από την αντιπολίτευση.

Μέχρι στιγμής κατά της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, έχουν ταχθεί οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ (71 βουλευτές), του ΚΚΕ (12 βουλευτές), της Χρυσής Αυγής (16 βουλευτές), της ΔΗΜΑΡ (10 βουλευτές) και των Ανεξάρτητων Ελλήνων (12 βουλευτές) - αν και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, έχει δηλώσει πως ενδεχόμενη διαφορετική ψήφος βουλευτή του κόμματος, δεν πρόκειται να θεωρηθεί ως "αποστασία".

Η ομάδα των "Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών" (17 πρόσωπα) δεν έχει υιοθετήσει κοινή στάση, όπως βεβαίως και οι υπόλοιποι 7 ανεξάρτητοι βουλευτές.

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah