SIMPLEBET

Τα 13 βασικά χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ότι είστε έξυπνοι

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015









Πώς μπορείς να διαπιστώσεις εάν κάποιος είναι έξυπνος; Η πιο εύκολη μέθοδος είναι να τον βάλετε να περάσει ένα τεστ IQ. Βέβαια υπάρχουν αρκετές επιστημονικές μελέτες που θέτουν υπό αμφισβήτηση αυτή τη μέθοδο, καθώς, πέραν, όλων των άλλων τα συγκεκριμένα τεστ δεν μπορούν να «μετρήσουν» τη δημιουργικότητα ενός ατόμου.

Οι ψυχολόγοι αναζητούν, λοιπόν, νέες μεθόδους μέσω των οποίων μπορούν να μετρήσουν τη διανοητική ικανότητα των ανθρώπων και κάποιοι εξ αυτών έχουν καταλήξει σε 13 χαρακτηριστικά τα οποία εάν κάποιος τα διαθέτει δεν μπορεί παρά να είναι... έξυπνος.


----------
Έχετε κάνει μαθήματα μουσικής


Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μέσω αυτών των μαθημάτων αυξάνεται η δημιουργικότητα ενός παιδιού, ενώ το μυαλό του αναπτύσσεται με ταχύτερο αλλά και ορθότερο τρόπο.

Είστε ο πρωτότοκος


Τα πρωτότοκα παιδιά είναι συνήθως πιο έξυπνα ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει έρευνα Νορβηγών επιστημόνων. Σύμφωνα με την έρευνά τους τα πρωτότοκα παιδιά διαθέτουν IQ μερικούς βαθμούς υψηλότερο σε σύγκριση με αυτό που έχουν τα μικρότερα αδέλφια τους.

Είστε αδύνατοι


Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2006 μεταξύ σχεδόν 2.200 ενηλίκων έδειξε ότι όσο πιο αδύνατος είναι κάποιος τόσο πιο δημιουργικός αποδεικνύεται. Πάντως οι επιστήμονες σπεύδουν να προσθέσουν ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό το ζήτημα διαδραματίζει και το περιβάλλον που μεγάλωσε ή ζει κάποιος.

Έχετε γάτα


Όσοι αγαπούν τα σκυλιά – σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ που έγινε το 2014 μεταξύ 600 φοιτητών – είναι συνήθως πιο εξωστρεφείς και κοινωνικοί. Όσοι, όμως, αγαπούν τις γάτες αποδεικνύεται ότι είναι πιο έξυπνοι και πιο δημιουργικοί.

Έχετε θηλάσει


Έρευνα του 2007 υποδεικνύει ότι τα παιδιά που έχουν θηλάσει είναι πιο έξυπνα από αυτά που δεν είχαν ανάλογη εμπειρία.

Έχετε δοκιμάσει ναρκωτικά


Έρευνα που έγινε το 2012 μεταξύ 6.000 Βρετανών γεννημένων το 1958 απέδειξε ότι υπάρχει σύνδεση υψηλού IQ κατά την παιδική ηλικία και... χρήσης απαγορευμένων ουσιών κατά την ενηλικίωση.

Είστε αριστερόχειρας


Είθισται αριστερόχειρες να συνδέονται με αυξημένη εγκληματική δραστηριότητα. Υπάρχουν, όμως, έρευνες που υποστηρίζουν ότι είναι και πιο έξυπνοι από τους δεξιόχειρες, καθώς έχουν έναν «διαφορετικό τρόπο σκέψεις» και ιδιαίτερα αυξημένη δημιουργικότητα.

Είστε ψηλοί


Μία ακόμη έρευνα υποστηρίζει ότι όσο πιο ψηλός είναι κάποιος τόσο πιο έξυπνος αποδεικνύεται.

Πίνετε σε τακτική βάση


Ο ψυχολόγος Satoshi Kanazawa και οι συνεργάτες του, μετά από έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ενήλικες που πέτυχαν υψηλότερα σκορ σε τεστ IQ ήταν αυτοί όταν ήταν έφηβοι... αγαπούσαν το ποτό.

Έχετε φιλελεύθερες πολιτικές απόψεις


Εκ νέου η ερευνητική ομάδα του Kanazawa υποστηρίζει ότι όσο πιο... αριστερός είναι κάποιος – σε ιδεολογικό επίπεδο – τόσο πιο έξυπνος είναι.

Μάθατε να διαβάζετε σε μικρή ηλικία


Έρευνα του 2012 μεταξύ 2.000 διδύμων στη Βρετανία αποκάλυψε ότι όποιο εκ των δύο είχε μάθει σε μικρότερη ηλικία να διαβάζει ήταν και αυτό που εξελίχθηκε σε πιο έξυπνο.

Ανησυχείτε αρκετά


Οι άνθρωποι που ανησυχούν πολύ – ή τουλάχιστον αυτό λένε οι επιστήμονες – είναι αυτοί που είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους.

Έχετε χιούμορ


Μία ακόμη έρευνα μεταξύ 400 φοιτητών Ψυχολογίας υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που έχουν χιούμορ και εν γένει χαρακτηρίζονται ως «αστείοι» είναι και εξυπνότεροι.


newmoney.gr

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah