SIMPLEBET

Ετοιμαστείτε για τις διακοπές σας χωρίς άγχος

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015






Σας έχει τύχει ποτέ να χρειάζεστε κι άλλες διακοπές πριν ακόμα ξεκινήσετε επειδή έχετε αγχωθεί με το να φτιάξετε τη βαλίτσα σας και να βάλετε τα πάντα σε τάξη πριν φύγετε; Δεν είστε οι μόνοι!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

H ευκαιρία του καλοκαιριού: Ένα νησί που δεν θες ακτοπλοϊκά!


Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η προετοιμασία των διακοπών μπορεί να είναι μία στρεσογόνα διαδικασία, ειδικά αν πρέπει να συντονίσει και να οργανώσει κανείς μία ολόκληρη οικογένεια. Οι παρακάτω κινήσεις θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε το στρες.

1. Μην σκέφτεστε ότι πρέπει να αφήσετε το σπίτι όσο τακτικό θέλετε να το βρείτε επιστρέφοντας
Όση προετοιμασία κι αν έχετε κάνει για να αφήσετε το σπίτι καθαρό και τακτικό πριν φύγετε, πάντα θα έχετε να κάνετε καθάρισμα όταν γυρίσετε, οπότε μην αγχώνεστε για να το αφήσετε στην εντέλεια. Πετάξτε τα σκουπίδια και μαζέψτε τα πολύ «χοντρά» και κλείστε πίσω σας την πόρτα.

2. Μην είστε πολύ διαθέσιμοι
Ακόμα κι αν το αφεντικό σας επιμένει να σας στείλει μερικά email όσο θα είστε διακοπές, ξεκαθαρίστε ότι διακοπές σημαίνει αποχή από οποιαδήποτε επαγγελματική ασχολία. Μην είστε όλο στο ίντερνετ και αφήστε σπίτι τον υπολογιστή σας. Όσο περισσότερο κοιτάζετε τα email σας, τόσο πιο δύσκολο θα σας είναι να αντισταθείτε στον πειρασμό να απαντήσετε ή να αγχωθείτε.

3. Εξοικειωθείτε με αυτή τη διαδικασία
Από τη στιγμή που ξεκαθαρίζετε στην δουλειά ότι θα βρίσκεστε εκτός γραφείου μερικές μέρες και μπορεί να επικοινωνήσει κανείς μαζί σας μόνο για κάτι πολύ σημαντικό, προσπαθήστε να εξοικειωθείτε με αυτή τη διαδικασία για λίγο, όσο ακόμα βρίσκεστε στη δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο και θα σας είναι πιο εύκολο να αφήσετε τη δουλειά και οι γύρω σας θα αναγκαστούν να βρουν τις λύσεις από μόνοι σας.

4. Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες
Η πτήση σας μπορεί να καθυστερήσει, το νησί να έχει αέρα ή το δωμάτιο να μην είναι τόσο καλό όσο φαινόταν στις φωτογραφίες. Είναι πιθανό οι συνθήκες να μην είναι τελικά οι ιδανικότερες και τα πράγματα να μην πάνε όπως τα είχατε ονειρευτεί, αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν θα περάσετε καλά. Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και να είστε ευέλικτοι. Και οι αναποδιές είναι κι αυτές μέσα στο πρόγραμμα.

5. Να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι βρίσκεστε σε διακοπές
Δεν έχετε έρθει να κάνετε την δουλειά σας στην παραλία, ούτε για να κάνετε ό,τι κάνετε κι όταν είστε σπίτι σας. Οι διακοπές έχουν ως βασικό σκοπό να ξεφύγετε από την καθημερινότητα.

6. Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό με το κινητό σας
Δεν χρειάζεται να αποκοπείτε εντελώς από το κινητό σας και από τον έξω κόσμο, μπορείτε, απλά, να περιορίσετε την χρήση τους.

7. Προγραμματίστε μία δραστηριότητα
Θεωρείστε ότι οι διακοπές είναι μία ευκαιρία να κάνετε καινούρια πράγματα. Μην περιοριστείτε μόνο στα συνηθισμένα που κάνετε κάθε χρόνο, τολμήστε να εξερευνήσετε το νησί, να κάνετε πεζοπορία ή να κατεβείτε κάποιο από τα πανέμορφα φαράγγια που υπάρχουν στην χώρα μας.

8. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι όλα θα πάνε καλά
Δεν θα καταρρεύσει η δουλειά σας επειδή λείπετε μερικές μέρες, ούτε θα συμβεί κάτι αν αργήσετε λίγο να απαντήσετε σε ένα επαγγελματικό μήνυμα. Εσείς κάνετε διακοπές και αυτοί που έχουν μείνει πίσω θα προσπαθήσουν να τα βγάλουν πέρα, όπως, άλλωστε κάνετε κι εσείς, όταν λείπουν εκείνοι σε άδεια!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

H ευκαιρία του καλοκαιριού: Ένα νησί που δεν θες ακτοπλοϊκά!


Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Peripteras
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah